Bel ons...
+31 6 2432 7434

Het ontstaan en de techniek achter Natuurlijk! Lage Veluwe!Voor het ontstaan, gaan we ver in de tijd terug. Als kind voelde ik (Stephan) me vaak alleen en kreeg van Sinterklaas een radiootje. Altijd als ik alleen was, deed ik de radio aan en... er waren mensen te horen. Het gevoel van eenzaamheid verdween een beetje. Daar is mijn interesse in de radio door ontstaan. Met een radio ben je nooit alleen !

In oktober 1988 kwam ik in contact met de Wageningse Omroep Stichting, een lokale omroep in Wageningen. In november 1988 ben ik daar medewerker geworden. Ik ben technisch en heb in 1994 mijn eerste radio automatisering gebouwd met CD Spelers, Mini-Disc en Tuner. Dat systeem was één van de eerste radio automatiseringen in Nederland. Het is van 1994 tot en met 1998 gebruikt, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ik ben nog bij andere lokale omroepen actief geweest zoals Stadsomroep Apeldoorn, Stadsomroep Arnhem, heel even bij Omroep Tiel, Omroep Ede ruim 20 jaar en nu nog bij RTV Rijnstreek.

In 2014 ben ik begonnen om de radio automatisering opnieuw te schrijven onder Linux. Dat is gelukt en op deze zender hoor je LinuxRadio.Tools V1807 ook draaien. Er is heel erg gekeken hoe de overgangen zijn en worden berekend, iets dat zorgt voor vloeiende overgangen tussen 2 tracks.

LinuxRadio.Tools V1807 draait op een delicated server in de serverruimte bij Worldstream in Naaldwijk. Het betreft een heuse server die fysiek in een 19" rack staat te spelen. We wilde het professioneel aanpakken door niet vanuit huis te streamen.

Wij dragen kosten af voor BUMA/Sena en het WNC Nieuws, wij mogen dus elke track draaien en hoor je bij ons ieder uur het nieuws, de headlines rond het half uur.

Natuurlijk! Lage Veluwe! is opgericht door Devi en Stephan. We wilde iets dat toevoegt aan de gemeenschap in vorm van nieuws en bijzondere radio programma's. We willen niet te professioneel, niet te groot, maar wel kwaliteit bieden. Radioprogramma's moeten ook iets te bieden hebben en serieus zijn.

Later zijn er allerlei mensen bijgekomen en aangehaakt, we vormen 1 radio familie. We houden ons niet bezig met het aantal luisteraars dat we hebben, maar wel met onze eigen programma's, de inhoud van de programmering en het overeind houden van het hele systeem.

Op dit moment werken mee aan Natuurlijk! Lage Veluwe!

Theo Boer
Arjo de Waal
Dorien van der Ham
Stephan Verrips
Hans Roodakker
Wim Benard
Ronald de Gier
Devi
John Deventer
Willen van Rijn
Ron van de Steen


informatie@natuurlijklageveluwe.nl